Freesh bramborový salát s brokolicí
Recepty, SalátySuroviny
- 4 větší brambory
- 8-10 růžiček brokolice
- 100 g hadovky (okurky)
- 100 g celeru
- 50 g pórku
- 150 g mrkve
- 2 střední cibule
- 2 kyselé okurky
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžička octu
- sůl, pepř
- máslo na vymazání pánve
Postup Freesh bramborový salát s brokolicí
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory začneme vařit vcelku jako první v lehce osolené vodě. Jakmile napůl změknou, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu. Zhruba po 7 minutách přidáme brokolicové růžičky a vaříme dalších asi 5 minut. Poté vše vyndáme na sítko a necháme okapat a zchladnout na pokojovou teplotu.
Mezitím nadrobno nakrájíme pórek a cibuli. Vymažeme pánev a jakmile máme brokolici a spol. zchladlou, nakrájíme brambory na kostičky. Ty pak spolu s kořenovou zeleninou a brokolicí nandáme na rozehřátou pánev. Po asi 5 minutách restování přidáme cibuli a pórek, zakápneme octem a vše na dalších 10 minut přikryjeme poklicí. Teplotu stáhneme na polovinu.
Jakmile máme vše podušené, důkladně osolíme a opepříme a přendáme do skleněné nádoby, ve které vše necháme postupně zchladit na pokojovou teplotu a následně přikryté uložíme do chladu alespoň na půl hodiny. Na konci vše promícháme s majonézou a kečupem (není podmínkou). Můžeme ihned konzumovat, ale doporučuji nechat uležet nejlépe přes noc. Bude to pak mnohem mňamóznější.