Vánoční šohajky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Poleva:
6 tyčinek Ledové kaštany
120 g tuku Iva
Náplň:
100 g mletých vlašských ořechů
70 g moučkového cukru
60 g tuku Iva
50 ml rumu
20 g (1 sáček) vanilkového cukru
1 PL mléka

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na náplň smícháme a vložíme do vodní lázně, dokud se tuk zcela nerozpustí. Poté necháme vychladnout.

  2. Připravíme ve vodní lázni polovinu polevy (60 g tuku a 3 tyčinky).

  3. Do každého papírového košíčku dáme na dno trochu polevy. Necháme krátce ztuhnout a poté přidáme trochu ořechové směsi. Opět necháme krátce ztuhnout.

  4. Připravíme druhou polovinu polevy a každý košíček polevou přelijeme.

  5. Ozdobíme např. ořechy, lentilkami..


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!