Kynuté muffinové růže

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g polohrubé mouky
250 ml mléka
2x vejce
80 g oleje
100 g cukru krupice
42 g droždí
trošku citronové kůry
plus rozšlehané vejce na potření
Náplň:
povidla nebo marmeláda podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, trochu vlahého mléka a trochu cukru připravíme kvásek. Když kvásek nakyne vylijeme ho do misky, kde máme připravenou mouku, vejce, cukr, trošku citronové kůry. Postupně pak přidáme vlahé mléko a olej. Promícháme a pak zpracujeme a taháme těsto tak, aby bylo vláčné a provzdušněné. Necháme kynout nejlépe 60 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na cca 17 stejných dílků. Mám odváženo, že na jeden důlek do formy by mělo přijít asi 60 g těsta.

  2. Dílek vytvarujeme do koule, rozplácneme, naplníme povidly (nebo jinou náplní) a vytvoříme růži, kterou vložíme do máslem vymazané formy na muffiny. Necháme muffiny ještě chvíli nakynout, pak potřeme rozšlehaným vejcem.

  3. Vše pak pečeme asi na 180°C do zlatova v předem vyhřáté troubě. Nakonec muffiny ještě teplé potřeme rozpuštěním máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!