Králík na čerstvých bylinkách a pecorinu
Recepty, Jiné masoSuroviny
- Králík
- olivový olej
- čerstvá jarní cibulka
- čerstvý česnek
- hrst nasekané petrželové nati
- pár snítek čerstvé majoránky
- plechovka loupaných rajčat nebo sušená rajčata(ne ta naložená v oleji)
- strouhané pecorino
- pepř
Postup Králík na čerstvých bylinkách a pecorinu
Postup přípravy receptu
-
Další recept italské tetičky, aby byl pokrm krásně vonavý a opravdu chutný, kladla mi na srdce nutnost použití opravdu všech přísad čerstvých. Může být problém s česnekem, v tom případě stačí i zelená nat z rostoucího česneku.
Postup: Králíka naporcujeme a na olivovém oleji z obou stran jednotlivé porce krátce osmažíme.
Dáme do pekáčku, mezi porce rozrtousíme kousky rajčat, nemusí jich být moc, tak půl plechovky. Potom posypeme posekanými bylinkami, cibulkou a česnekem. Na zavěr bohatě posypeme strouhaným pecorinem. Přiklopíme pekáček nebo použijeme alobal.
Pečeme asi na 160 stupnů asi hodinu.