Brambory zapečené s houbami a pórkem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1000 g brambor
- 6 hnědých žampionů
- drcený kmín
- 1 PL sádla
- sůl
- pepř
- 1 pórek
- 150 g jemně strouhaného sýra
- 3 vejce
- 1 jarní cibulka
Postup Brambory zapečené s houbami a pórkem
Postup přípravy receptu
-
Brambory odrbeme kartáčkem a uvaříme jen do poloměkka. Vychladlé je pokrájíme na plátky. Pórek nakrájíme na kolečka, houby očistíme a také pokrájíme na plátky.
Na sádle zpěníme pokrájenou jarní cibulku. Přidáme podusit pokrájené houby a pokrájený pórek. Ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Podusíme doměkka.
Plátky brambor smícháme s podušeným pórkem, houbami a promícháme s nakrájenými brambory. Vložíme na plech s pečícím papírem. Zalijeme vejci, které jsme vyšlehali s jemně strouhaným sýrem.
Zapečeme v rozehřáté troubě dozlatova.