Prešporský šmírkás - brynzová pomazánka
Recepty, PomazánkySuroviny
- 250 g brynzy
- 250 g másla
- 1 PL sladké červené mleté papriky
- sůl
- kmín
- hořčice
- 1 konzerva sardelových oček ev. sardelová pasta
- 1 svazek jarní cibulky, 50 ml piva (mimo Pilsner Urquell - pomazánka by zhořkla)
Postup Prešporský šmírkás - brynzová pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Do misy dáme bryndzu a zmäknuté maslo.
Posypeme paprikou, kmínom a nakrájanou jarnou cibuľkou.
Pridáme horčicu, rozotreté sardelové očká aj s olejom a spolu dobre vymiešame a nariedime pivom.
Ochutnáme a dosolíme.
Natierame na krajce čerstvého chleba alebo pečiva.
Môžeme ozdobiť surovou zeleninou ako plátky redkoviek, paradajok, zelenej papriky...
Vhodné k pivu alebo k vínu.