Prešporský šmírkás - brynzová pomazánka

Recepty, Pomazánky

Suroviny

250 g brynzy
250 g másla
1 PL sladké červené mleté papriky
sůl
kmín
hořčice
1 konzerva sardelových oček ev. sardelová pasta
1 svazek jarní cibulky, 50 ml piva (mimo Pilsner Urquell - pomazánka by zhořkla)

Postup přípravy receptu

  1. Do misy dáme bryndzu a zmäknuté maslo.

  2. Posypeme paprikou, kmínom a nakrájanou jarnou cibuľkou.

  3. Pridáme horčicu, rozotreté sardelové očká aj s olejom a spolu dobre vymiešame a nariedime pivom.

  4. Ochutnáme a dosolíme.

  5. Natierame na krajce čerstvého chleba alebo pečiva.

  6. Môžeme ozdobiť surovou zeleninou ako plátky redkoviek, paradajok, zelenej papriky...

  7. Vhodné k pivu alebo k vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!