Kuřecí steak s čočkovým salátem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
30 g másla
lžíce oleje
sůl, pepř, bylinky
Salát:
300 g zelené čočky
1 červená cibule
1 paprika (případně nakládaná kapie)
kousek pórku
1 bobkový list
Zálivka:
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce vinného octa (nebo balsamika)
1 lžička dijonské hořčice
špetka cukru, sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa očistěte, osolte, opepřete a posypte oblíbenými bylinkami.

  2. Na rozpuštěném másle s olejem je opečte do zlatova.

  3. Propláchnutou čočku vařte s bobkovým listem asi 20 minut do měkka. Následně ji zchlaďte proudem studené vody a nechte okapat.

  4. Nakrájejte na malé kousky cibulku, pórek a papriku a smíchejte zeleninu s čočkou. Salát zalijte zálivkou prošlehanou z uvedených surovin a promíchejte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!