Piškotová roláda s oříšky, broskvemi a kiwi
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na korpus:
- 4 vejce
- 80 g cukru
- 80 g polohrubé mouky
- 4 PL strouhaného kokosu
- 1/2 lžičky jedlé sody
- strouhaný kokos na pečicí papír
- Na krém:
- 250 g máslo
- 1 vanilkový puding
- mléko
- cukr
- 4 PL medu
- 2 PL mletých mandlí nebo umletých pečených kaštanů
- 1 velká plechovka broskví
- 2 kiwi
- 1 malá Margot čokoláda na posypání
- 1 PL kakaa
Postup Piškotová roláda s oříšky, broskvemi a kiwi
Postup přípravy receptu
-
Vejce a cukr utřeme (nebo ušleháme ve šlehači) na hladký krém, do kterého přidáváme mouku s kokosem a jedlou sodou, až se vše promísí. Přimícháme tuhý sníh z ušlehaných bílků a promíchané těsto nalijeme na pečící papír, který jsme předem vysypali strouhaným kokosem (nebo mletými oříšky).
Pečeme na 180 stupňů po dobu 18-20 minut do zrůžovení korpusu. Upečený plát zavineme i s pečícím papírem a necháme vychladnout.
Uvaříme si podle návodu vanilkový pudink, nebo Krémamyl (podobný pudinku). Když jej uvaříme, posypeme pudink na povrchu moučkovým cukrem, aby se nám nevytvořil škraloup.
Změklé máslo ušleháme a postupně přidáváme vychladlý pudink, mleté oříšky nebo umleté pečené kaštany a med.
Srolovaný a vychladlý plát rozbalíme, odstraníme pečící papír a potřeme asi 2/3 ušlehaného krému. Poklademe pokrájenými, okapanými broskvemi, kousky kiwi a opět vše pěkně zarolujeme. Upravíme na talíř a potřeme zbylou částí krému, do které jsme zamíchali kakao. Nakonec roládu poklademe ovocem a posypeme nastrouhanou čokoládou - Margotkou.
Můžeme také použít místo krému pro změnu ušlehanou šlehačkou se ztužovačem, kam přidáme i ostatní suroviny, tak jak jsou napsané v ingrediencích.