Žemlovka s domácím čajem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

7 - 8 rohlíků
600 - 700 ml mléka
150 g másla
2 vejce
domácí čaj
cukr moučka na posypání
máslo na polití

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kolečka, dáme do mísy, zalejeme mlékem ve kterém jsme rozšlehali vejce a necháme chvíli odstát.

  2. Pekáček nebo zapékací misu z varného skla vymažeme máslem, dáme vrstvu namočených rohlíků, vrstvu domácího čaje bez tekutiny a opět vrstvu rohlíků.

  3. Poklademe plátky zbylého másla a dáme do předehřáté trouby na 180°C zapéct, asi 25-30 minut. Na talíři posypeme cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem. Žemlovka je dobrá i bez posypání cukrem a polití máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!