Grilovaný sýr Halloumi

Recepty, Grilování

Suroviny

350 g syr Halloumi
10z cherry rajčata
2 lžíce extra panenského oleje
8 tenkych platků anglické slaniny
6 ks brambor nove vařené ve slupce
100 g rukola čerstvá
4 ks vejce
1 lžíce petrželové natě na drobno pokrájené
dresing na salát:
200 ml kysaná smetana
2 lžíce kremžské hořčice
2 lžíce majonézy
1 stroužek česneku
2 ks jarní cibulka
2 ks nakladané okurky
citrónová šťava
sůl
mletý pepř černý

Postup přípravy receptu

  1. Sýr Halloumi nakrájíme na kostičky a střídáme s cherry rajčátky na špíz, který jsme namočili do vody. Trošku potřeme olejem. Dáme na gril nebo i na pánev s troškou oleje. Otáčíme a grilujeme do zlatova. Můžeme i ochutit solí, pepřem dle chuti.

  2. Mladé brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na měsíčky. Vajíčka uvaříme natvrdo a nakrájíme na měsíčky. Rukolove lístky pořádně opláchneme a přimícháme nasucho k vychladlý bramborám a vajíčkům.

  3. Zakysanou smetanu smícháme s kremžskou hořčicí a trochou majonézy, přidáme na velmi drobno nakrájenou jarní cibulku a dva stroužky česneku, nakládané okurky. Ochutíme solí, pepřem a šťávou z citronu a pořádně promícháme.

  4. Když nejde salát konzumovat hned, tak si obohacený dresink připravíme samostatně, aby měl salát stále křupavou konzistenci.

  5. Servírovali jsme tak, ze jsme každou porci na poslední chvíli bohatě polili vychlazeným dresinkem. Ozdobily grilovanou anglickou slaninou. V Řecku by vám přidali ještě štědrou dávku extra panenského oleje, a přizdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!