Grilovaný sýr Halloumi
Recepty, GrilováníSuroviny
- 350 g syr Halloumi
- 10z cherry rajčata
- 2 lžíce extra panenského oleje
- 8 tenkych platků anglické slaniny
- 6 ks brambor nove vařené ve slupce
- 100 g rukola čerstvá
- 4 ks vejce
- 1 lžíce petrželové natě na drobno pokrájené
- dresing na salát:
- 200 ml kysaná smetana
- 2 lžíce kremžské hořčice
- 2 lžíce majonézy
- 1 stroužek česneku
- 2 ks jarní cibulka
- 2 ks nakladané okurky
- citrónová šťava
- sůl
- mletý pepř černý
Postup Grilovaný sýr Halloumi
Postup přípravy receptu
-
Sýr Halloumi nakrájíme na kostičky a střídáme s cherry rajčátky na špíz, který jsme namočili do vody. Trošku potřeme olejem. Dáme na gril nebo i na pánev s troškou oleje. Otáčíme a grilujeme do zlatova. Můžeme i ochutit solí, pepřem dle chuti.
Mladé brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na měsíčky. Vajíčka uvaříme natvrdo a nakrájíme na měsíčky. Rukolove lístky pořádně opláchneme a přimícháme nasucho k vychladlý bramborám a vajíčkům.
Zakysanou smetanu smícháme s kremžskou hořčicí a trochou majonézy, přidáme na velmi drobno nakrájenou jarní cibulku a dva stroužky česneku, nakládané okurky. Ochutíme solí, pepřem a šťávou z citronu a pořádně promícháme.
Když nejde salát konzumovat hned, tak si obohacený dresink připravíme samostatně, aby měl salát stále křupavou konzistenci.
Servírovali jsme tak, ze jsme každou porci na poslední chvíli bohatě polili vychlazeným dresinkem. Ozdobily grilovanou anglickou slaninou. V Řecku by vám přidali ještě štědrou dávku extra panenského oleje, a přizdobíme petrželkou.