Marinovaná křidélka
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 800 g kuřecí křidélek
- Marináda:
- 3 lžíce oleje
- 3 lžíce sladké chilli omáčky
- rovná lžíce povidel
- 2 lžíce sojové omáčky
- lžička mleté papriky
- špetka chilli
- 3-4 stroužky utřeného česneku
- sůl
- pepř
- kousek másla před pečením
Postup Marinovaná křidélka
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny pořádně promícháme. Křídla omyjeme a osušíme. Odkrojíme špičky v kloubu a použijeme třeba do vývaru.
Křidélka osolíme a po chvíli přidáme do připraveného pekáčku s marinádou. Pečlivě je obalíme a marinujeme nejméně dvě hodiny. Před pečením dáme nahoru kousky másla.
Troubu vyhřejeme na 200 st. a přikryté pečeme 30-35 minut. Pekáček odkryjeme a dopečeme do křupava. Během celého pečení poléváme výpekem.