Pirožky plněné brynzou se zelím

Recepty, Těstoviny

Suroviny

Těsto:
500 g polohrubé mouky
1 vejce
1,5 kávové lžičky soli
200 ml vlažné vody
Náplň:
4 uvařené brambory ve slupce - nastrouhané na jemno
200 g brynzy
trocha na kostičky nakrájené anglické slaniny(nemusí být)
Osmažená cibulka s anglickou slaninou na polití
1 sklenice sterilovaného zelí

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme zelí klasickým způsobem.

  2. V míse si zpracujeme těsto.

  3. Vykrajujeme tvořítkem kolečka, plníme náplní z brambor a brynzy.

  4. Vaříme v osolené vodě 8 minut. Podáváme s uvařeným zelím. Polijeme anglickou slaninou s osmaženou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!