Pirožky plněné brynzou se zelím
Recepty, TěstovinySuroviny
- Těsto:
- 500 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- 1,5 kávové lžičky soli
- 200 ml vlažné vody
- Náplň:
- 4 uvařené brambory ve slupce - nastrouhané na jemno
- 200 g brynzy
- trocha na kostičky nakrájené anglické slaniny(nemusí být)
- Osmažená cibulka s anglickou slaninou na polití
- 1 sklenice sterilovaného zelí
Postup Pirožky plněné brynzou se zelím
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme zelí klasickým způsobem.
V míse si zpracujeme těsto.
Vykrajujeme tvořítkem kolečka, plníme náplní z brambor a brynzy.
Vaříme v osolené vodě 8 minut. Podáváme s uvařeným zelím. Polijeme anglickou slaninou s osmaženou cibulkou.