Smetanová kari cuketa s masovými nudličkami
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 350-400 g masa vepřového nebo drůbežího (karé, prsa...)
- 350-400 g cukety mladé, neloupané
- sůl
- pepř mletý
- olej
- cca plnější lžička kari koření
- 200 g zakysané smetany (1 kelímek)
Postup Smetanová kari cuketa s masovými nudličkami
Postup přípravy receptu
-
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na rozpálené pánvi s trochou oleje dozlatova. Maso z pánve vyndáme, udržujeme v teple a do výpeku nasypeme na plátky, půlkolečka nebo tenčí hranolky pokrájenou cuketu a též smažíme za občasného promíchání dozlatova. Po osmažení cuketu osolíme, posypeme kari kořením dle chuti, ještě krátce osmažíme a odstavíme. K cuketě vlijeme rozmíchanou zakysanou zakysanou smetanu pokojové teploty, promícháme a je-li třeba, podle hustoty zakysanky, přilijeme maličko převařené vody.
Podáváme buď tak, že maso v pánvi rovnou smícháme společně se smetanovou kari cuketou, nebo nandáme na talíře každé zvlášť. To už záleží na chuti a oku každého, výborné to bude v obou případech.
Jako přílohu volíme brambory nebo rýži.