Pikantní zeleninový salát s rýží a tuńákem

Recepty, Saláty

Suroviny

1/2 menší hlávky čínského zelí
1 hrst nakrájené rukoly
1 střední mrkev
1 hrst strouhaného celeru
1 hrst nakrájeného pórku
1 sáček uvařené rýže
1/2 čerstvé chilli papričky
sůl
pepř
olivový olej
vinný ocet
1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě

Postup přípravy receptu

  1. Čínské zelí nakrájíme spolu s rukolou a pórkem, mrkev a celer nastrouháme na hrubé nudličky. Chilli papričku nadrobno nakrájíme - já jsem měla rozmixovanou a naloženou v olivovém oleji - dala jsem na špičku nože. Vše smícháme dohromady se solí a pepřem. Zakápneme olivovým olejem a vinným octem. Nakonec vmícháme uvařenou rýži a tuňáka. Necháme alespoň půl hodinky odležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!