Pikantní zeleninový salát s rýží a tuńákem
Recepty, SalátySuroviny
- 1/2 menší hlávky čínského zelí
- 1 hrst nakrájené rukoly
- 1 střední mrkev
- 1 hrst strouhaného celeru
- 1 hrst nakrájeného pórku
- 1 sáček uvařené rýže
- 1/2 čerstvé chilli papričky
- sůl
- pepř
- olivový olej
- vinný ocet
- 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
Postup Pikantní zeleninový salát s rýží a tuńákem
Postup přípravy receptu
-
Čínské zelí nakrájíme spolu s rukolou a pórkem, mrkev a celer nastrouháme na hrubé nudličky. Chilli papričku nadrobno nakrájíme - já jsem měla rozmixovanou a naloženou v olivovém oleji - dala jsem na špičku nože. Vše smícháme dohromady se solí a pepřem. Zakápneme olivovým olejem a vinným octem. Nakonec vmícháme uvařenou rýži a tuňáka. Necháme alespoň půl hodinky odležet.