Pikantní žampiony plněné hlívou ústřičnou
Recepty, PředkrmySuroviny
- Množství si každý může upravit dle počtu jedlíků
- 400 g středně velkých žampionů
- 200 g hlívy ústřičné
- 200 g slaniny
- 1 středně velká cibule
- 1 malý rajčatový protlak
- 1 lžíce másla
- chilli
Postup Pikantní žampiony plněné hlívou ústřičnou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve oloupeme a vydlabeme žampiony. Snažíme se je vydlabat co nejvíce, ať se do nich vejde co možná nejvíce náplně.
Na drobné kostičky nakrájíme cibuli a slaninu. Slaninu si kupuji již nakrájenou na plátky, drobné kostičky se poté dělají velice snadno.
Rozpálíme máslo, přidáme cibuli, kterou chvíli smažíme. Přidáme slaninu a smažíme, dokud se nevypeče tuk a pak přihodíme hlívu a opět chvíli smažíme do změknutí. Následně přidáme rajčatový protlak a špetku chilli dle chuti.
Hotovou směsí naplníme žampiony, na plech položíme pečící papír a vše dáme péct do trouby při cca 180 °C na 20 minut (záleží na velikosti žampionů).