Pikantní vepřové nudličky z ořezu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Do marinády:
- 400 g vepřového masa z ořezu (krk, plec, vše, co nedá jinak použít)
- Na marinádu:
- 3-4 stroužky utřeného česneku
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce ostrého kečupu
- 1 lžička Worcesteru
- 1 lžička sojové omáčky
- 1/2 lžičky drcených chilli papriček
- 1/2 lžičky soli
- lžíce olivového oleje
- Na dohotovení:
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 středně velká cibule
- 200 g lahůdkové mražené zeleniny
- 1 lžíce hladké mouky na zahuštění
Postup Pikantní vepřové nudličky z ořezu
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na nudličky, nebo menší kousky a smícháme se surovinami na marinádu. Pokud máme čas, necháme přes noc uležet, pokud ne, tak aspoň 2 hodiny.
Na slunečnicovém oleji si osmažíme cibuli a přidáme maso. Mícháme, dokud se zcela nezatáhne. Pak zalijeme asi 2 dcl vody a dusíme téměř doměkka. Pokud je během dušení třeba, podléváme malým množstvím vody. Ve fázi, když už je maso téměř měkké, přidáme mraženou zeleninu, mouku rozmíchanou v troše vody a ještě asi 7 minut provaříme. Podáváme s rýží, nebo těstovinami.