Pikantní vepřové nudličky z ořezu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Do marinády:
400 g vepřového masa z ořezu (krk, plec, vše, co nedá jinak použít)
Na marinádu:
3-4 stroužky utřeného česneku
1 lžíce hořčice
1 lžíce ostrého kečupu
1 lžička Worcesteru
1 lžička sojové omáčky
1/2 lžičky drcených chilli papriček
1/2 lžičky soli
lžíce olivového oleje
Na dohotovení:
1 lžíce slunečnicového oleje
1 středně velká cibule
200 g lahůdkové mražené zeleniny
1 lžíce hladké mouky na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na nudličky, nebo menší kousky a smícháme se surovinami na marinádu. Pokud máme čas, necháme přes noc uležet, pokud ne, tak aspoň 2 hodiny.

  2. Na slunečnicovém oleji si osmažíme cibuli a přidáme maso. Mícháme, dokud se zcela nezatáhne. Pak zalijeme asi 2 dcl vody a dusíme téměř doměkka. Pokud je během dušení třeba, podléváme malým množstvím vody. Ve fázi, když už je maso téměř měkké, přidáme mraženou zeleninu, mouku rozmíchanou v troše vody a ještě asi 7 minut provaříme. Podáváme s rýží, nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!