Pikantní marinovaný bůček
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g bůčku bez kosti
- sůl
- pepř
- Marináda:
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce sladké chilli omáčky
- 1 lžíce pikantní hořčice
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce dobré sojové omáčky
- 3 stroužky utřeného česneku
- 1/2-1 lžička chilli pasty
- 1 lžička mleté papriky
Postup Pikantní marinovaný bůček
Postup přípravy receptu
-
Bůček nakrájíme na zhruba 1 cm plátky. Lehce ho naklepeme, osolíme a opepříme.
Všechny suroviny promícháme a plátky bůčku marinádou potřeme. Misku s masem uzavřeme a uložíme na 24 hodin do lednice.
Připravíme plech s pečícím papírem a lehce ho potřeme olejem. Plátky uložíme vedle sebe a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C do měkka.
Plech můžeme na prvních deset minut přikrýt a po odkrytí dopečeme.