Pikantní marinovaný bůček

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g bůčku bez kosti
sůl
pepř
Marináda:
2 lžíce oleje
2 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíce pikantní hořčice
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce dobré sojové omáčky
3 stroužky utřeného česneku
1/2-1 lžička chilli pasty
1 lžička mleté papriky

Postup přípravy receptu

  1. Bůček nakrájíme na zhruba 1 cm plátky. Lehce ho naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Všechny suroviny promícháme a plátky bůčku marinádou potřeme. Misku s masem uzavřeme a uložíme na 24 hodin do lednice.

  3. Připravíme plech s pečícím papírem a lehce ho potřeme olejem. Plátky uložíme vedle sebe a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C do měkka.

  4. Plech můžeme na prvních deset minut přikrýt a po odkrytí dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!