Pikantní dršťková polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

800 g drštěk
1 morková kost
1 velká cibule
2 lžíce sádla
2 lžíce hladké mouky
200 g kořenové zeleniny
červená mletá paprika
pálivá paprika (podle chuti)
chilli paprička
3-5 stroužků utřeného česneku
5 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
majoránka
sůl
pepř
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Dršťky důkladně vypereme ve studené vodě. Poté je v hrnci dáme vařit. Vaříme asi 5 minut a vodu vylijeme. Toto opakujeme ještě dvakrát. Pak dršťky zalijeme studenou vodou. Přidáme nakrájenou zeleninu, koření, kost a vaříme v tlakovém hrnci asi hodinu do měkka.

  2. Na sádle osmažíme na drobno nakrájenou cibuli. Restujeme do hněda, přidáme papriku, chilli a mouku. Uvařené dršťky scedíme a vývarem zalijeme restovanou cibulí.

  3. Necháme provařit 15 minut a přidáme nakrájené dršťky. Společně ještě povaříme 10 minut. Nakonec přidáme česnek a majoránku. Dochutíme a podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!