Pikantní dršťková polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 800 g drštěk
- 1 morková kost
- 1 velká cibule
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce hladké mouky
- 200 g kořenové zeleniny
- červená mletá paprika
- pálivá paprika (podle chuti)
- chilli paprička
- 3-5 stroužků utřeného česneku
- 5 kuliček nového koření
- 10 kuliček celého pepře
- majoránka
- sůl
- pepř
- petrželka
Postup Pikantní dršťková polévka
Postup přípravy receptu
-
Dršťky důkladně vypereme ve studené vodě. Poté je v hrnci dáme vařit. Vaříme asi 5 minut a vodu vylijeme. Toto opakujeme ještě dvakrát. Pak dršťky zalijeme studenou vodou. Přidáme nakrájenou zeleninu, koření, kost a vaříme v tlakovém hrnci asi hodinu do měkka.
Na sádle osmažíme na drobno nakrájenou cibuli. Restujeme do hněda, přidáme papriku, chilli a mouku. Uvařené dršťky scedíme a vývarem zalijeme restovanou cibulí.
Necháme provařit 15 minut a přidáme nakrájené dršťky. Společně ještě povaříme 10 minut. Nakonec přidáme česnek a majoránku. Dochutíme a podáváme s čerstvým chlebem.