Perníčky naší Haničky

Recepty, Moučníky

Suroviny

80 dkg hladké mouky
30 dkg moučkového cukru
20 dkg Hery
5 lžic medu
2 celá vejce
2 žloutky
1 lžíce sody
2 lžíce koření do perníku
2 lžíce rumu
2 lžíce kakaa - pokud chcete mít perníčky tmavé
vejce na potření
Poleva:
1 bílek
cca 200 g moučkového cukru
1 lžička solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme na vál a zpracujeme těsto. Těsto se krásně spojí a má mít konzistenci plastelíny.

  2. Těsto dáme přes noc do lednice rozležet.

  3. Vykrajujeme různé tvary a pečeme ve vyhřáté troubě. Po upečení ještě horké potřeme rozšlehaným vejcem.

  4. Necháme vychladnout a zdobíme.

  5. Cukr na polevu alespoň na třikrát prosejeme. Třeme vařečkou asi 20 minut, až poleva změní konzistenci - zhoustne a zbělá- pak je hotová. Je dobré zbytek polevy zakrýt mokrou utěrkou, aby nevysychala.

  6. Na zdobení nesmí poleva téct, zkuste namočit do polevy párátko a udělat si zkušební tečku, když se roztéká je potřeba polevu zahustit.

  7. TAKÉ MŮŽEME ZDOBIT PERNÍČKY KRÁLOVSKOU GLAZUROU - je to jednodušší, poleva je vždy hladká - kupuji většinou přes internet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!