Sadařovo pečené kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna
2 uzená kuřecí stehna
2 jablka
2 hrušky
1 velký pórek
2 lžíce švestkových povidel
3 lžíce jablečného moštu nebo 100% džusu
1 kostka masoxu Natur
máslo
černý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna (uzená i syrová) opepříme, syrová osolíme (uzená solit netřeba) a potřeme marinádou z povidel, rozmíchaných s jablečným moštem. V pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm zprudka dohněda opečeme.

  2. Poté ho i s výpekem přendáme do pekáčku, obložíme jablky a hruškami pokrájenými na měsíčky, kolečky pórku a zalijeme dvěma decilitry horké vody, v níž jsme rozpustili kostku masoxu. Maso poklademe plátky másla. Pečeme asi hodinu až hodinu a půl, až maso začne odpadávat od kosti.

  3. Omáčku dosolíme a případně zahustíme jíškou či moukou, rozmíchanou ve vodě a provaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!