Mátové kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna
sůl
pepř
Marináda:
500 ml bílého jogurtu
3 lžíce olivového oleje
8-10 lístků čerstvé máty najemno nasekat
1 lžička drceného kmínu
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky kari koření
citronová šťáva z 1/2 citronu
kuřecí vývar
smetana
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna osolíme, opepříme a naložíme do marinády (všechny ingredience pořádně smícháme) a necháme 5 hodin, ale nejlépe přes noc rozležet.

  2. Kuřecí stehna i s marinádou dáme do pekáče, podlijeme malým množstvím vývaru a upečeme zakryté při cca 200°C. Během pečení podlévat, pokud je třeba.

  3. Po upečení slijeme vypečenou šťávu (která nevypadá díky jogurtu moc vábně-to se napraví:-)) rozmixujeme, vrátíme do pekáče, zahřejeme, přidáme trochu smetany a dochutíme citronovou šťávou, případně solí.

  4. Kuřecí stehna necháme mezitím ještě chvíli samostatně dopéct kvůli křupavé kůrčičce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!