Mátové kuře
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí stehna
- sůl
- pepř
- Marináda:
- 500 ml bílého jogurtu
- 3 lžíce olivového oleje
- 8-10 lístků čerstvé máty najemno nasekat
- 1 lžička drceného kmínu
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky kari koření
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- kuřecí vývar
- smetana
- citronová šťáva
Postup Mátové kuře
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna osolíme, opepříme a naložíme do marinády (všechny ingredience pořádně smícháme) a necháme 5 hodin, ale nejlépe přes noc rozležet.
Kuřecí stehna i s marinádou dáme do pekáče, podlijeme malým množstvím vývaru a upečeme zakryté při cca 200°C. Během pečení podlévat, pokud je třeba.
Po upečení slijeme vypečenou šťávu (která nevypadá díky jogurtu moc vábně-to se napraví:-)) rozmixujeme, vrátíme do pekáče, zahřejeme, přidáme trochu smetany a dochutíme citronovou šťávou, případně solí.
Kuřecí stehna necháme mezitím ještě chvíli samostatně dopéct kvůli křupavé kůrčičce.