Mátové sušenky II.
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 h hladké mouky
- špetka soli
- 70 g moučkového cukru
- 130 g másla nebo jiného tuku
- 1 vejce
- lístky čerstvé máty - cca 10-20 ks dle velikosti
Postup Mátové sušenky II.
Postup přípravy receptu
-
Lístky máty opláchnene, necháme okapat a osušíme. Pak je nakrájíme najemno, smícháme s moučkovým cukrem, dáme do menšího sekáčku potravin a rozsekáme.
Mouku smícháme se solí a cukrem s mátou, přidáme na kousky nakrájené máslo a vejce. Vypracujeme hladké a vláčné těsto, zabalíme do fólie a necháme cca 2-3 hodinky v chladničce odpočinout. Pak na mírně podsypaném vále těsto vyválíme na tloušťku cca 1-1,5 cm a formičkou vykrajujeme tvary. Rovnáme je na plech na pečení, mám na něm teflonovou fólii.
Sušenky vkládáme do trouby předehřáté na 175 - 180°C a pečeme zhruba 13 - 15 minut.
Upečené sušenky necháme vychladnout, nejlépe na mřížce a uložíme je do uzavíratelné dózy. Už druhý den po upečení jsou měkčí a více se rozvine chuť máty.