Pečený bůček se švestkovými povidly a rozmarýnem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g bůčku
- 4 lžíce olivového oleje
- 3–4 lžíce povidel
- sůl
- pepř
- kmín
- 7 stroužků česneku
- 8 větviček rozmarýnu
Postup Pečený bůček se švestkovými povidly a rozmarýnem
Postup přípravy receptu
-
Do misky přilijeme olivový olej, smícháme prolisovaný česnek, sůl, pepř a celý kmín. Maso pokrájíme na kůži tak, abychom do zářezů mohli vetřít výše uvedenou směs.
Na dno pekáče vložíme 6 větviček rozmarýnu, na které pak položíme bůček a vetřeme směs a na horní část bůčku položíme 2 větvičky rozmarýnu. Pokud máte čas, nechte maso odležet v lednici cca na 2 hodiny. Před pečením maso podlijeme cca 50 ml vody
Maso vložíme do předehřáté trouby na cca 170°C, přikryjeme (alobalem) a pečeme 1,5 h. Následně 30 minut pečeme odkryté.
V mezičase připravíme do malého kastrůlku povidla s cca 2 lžicemi oleje a rozehřejeme. Po dvou hodinách pečení maso vyndáme z trouby a odřízneme kůži. Poté maso potřeme povidlovou omáčkou a pečeme 15 minut.
Servírujeme a podáváme nejlépe s chlebem.