Pečený bůček se švestkovými povidly a rozmarýnem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g bůčku
4 lžíce olivového oleje
3–4 lžíce povidel
sůl
pepř
kmín
7 stroužků česneku
8 větviček rozmarýnu

Postup přípravy receptu

  1. Do misky přilijeme olivový olej, smícháme prolisovaný česnek, sůl, pepř a celý kmín. Maso pokrájíme na kůži tak, abychom do zářezů mohli vetřít výše uvedenou směs.

  2. Na dno pekáče vložíme 6 větviček rozmarýnu, na které pak položíme bůček a vetřeme směs a na horní část bůčku položíme 2 větvičky rozmarýnu. Pokud máte čas, nechte maso odležet v lednici cca na 2 hodiny. Před pečením maso podlijeme cca 50 ml vody

  3. Maso vložíme do předehřáté trouby na cca 170°C, přikryjeme (alobalem) a pečeme 1,5 h. Následně 30 minut pečeme odkryté.

  4. V mezičase připravíme do malého kastrůlku povidla s cca 2 lžicemi oleje a rozehřejeme. Po dvou hodinách pečení maso vyndáme z trouby a odřízneme kůži. Poté maso potřeme povidlovou omáčkou a pečeme 15 minut.

  5. Servírujeme a podáváme nejlépe s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!