Rybí filé na cuketách
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 150 g rybí filety (pangasius, treska, mořská štika, halibut..)
- 500 g cukety
- 100 g červené papriky (nebo mražené směsi na lečo – paprika, cibule, rajče)
- 1 malá lžička rostlinného oleje na vymazání
- Bylinkové koření na ryby
- nebo jednotlivé bylinky:
- rozmarýn
- majoránka
- oregano
- kmín
- římský kmín
- česnek
Postup Rybí filé na cuketách
Postup přípravy receptu
-
Rybí filet opláchneme pod tekoucí vodou, zapékací misku zlehka vytřeme olejem.
Cuketu omyjeme a nakrájíme na tenčí plátky, papriku také nakrájíme na proužky nebo použijeme trochu mražené směsi na lečo.
Misku vyskládáme plátky cuket, které v průběhu proložíme paprikou nebo mraženou zeleninou. Zeleninu zlehka posypeme částí bylinek nebo koření. Na zeleninu rozložíme filety, posypeme kořením na ryby, přikryjeme víkem a dáme zapéct cca na 30 minut do předehřáté trouby.
V udržovacím režimu lze cukety a zeleninu proložit ještě vrstvou uvařených oloupaných brambor nebo vařenou rýží natural, a takto zapéct společně;nebo k hotovému jídlu přidáme celozrnné pečivo či brambory.
Vhodné jako občasná obměna snídaně, pohoštění či k odpolední svačině, v rozumném množství.