Pečené vepřové ocásky s petrželovou omáčkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 kusy vepřových ocásků s kostí(o váze cca 350- 400g)
- 2 velké petržele
- 150 g slaniny
- 1 celá palice česneku
- 150 ml smetany na vaření
- čerstvá zelená petrželka
- sůl
Postup Pečené vepřové ocásky s petrželovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Slaninu si nakrájíme na kostičky, petržel na menší kousky.
V pekáčku si nasucho vyškvaříme slaninu, přidáme petržel a cca 5 minut restujeme na mírném ohni.
Maso pouze osolíme a vložíme do pekáčku spolu s na poloviny rozříznutou palicí česneku.
Podlijeme mírně vodou, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 220°C.
Přikryté pečeme cca 45 minut. Podle potřeby podléváme vodou.
Po uplynuté době pekáč odkryjeme a maso z obou stran necháme opéct.
Maso vyjmeme a udržujeme jej v teple.
Do výpeku vymačkáme upečený česnek, podlijeme ještě vodou a provaříme. Vše rozmixujeme ponorným mixérem, vlijeme smetanu, dochutíme a opět provaříme.
Nakonec vmícháme posekanou zelenou petrželku.
Maso servírujeme buď obrané od kosti nebo pro ty, kteří rádi maso obírají od opečené kosti, servírujeme i s ní.