Pečené vepřové ocásky s petrželovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 kusy vepřových ocásků s kostí(o váze cca 350- 400g)
2 velké petržele
150 g slaniny
1 celá palice česneku
150 ml smetany na vaření
čerstvá zelená petrželka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu si nakrájíme na kostičky, petržel na menší kousky.

  2. V pekáčku si nasucho vyškvaříme slaninu, přidáme petržel a cca 5 minut restujeme na mírném ohni.

  3. Maso pouze osolíme a vložíme do pekáčku spolu s na poloviny rozříznutou palicí česneku.

  4. Podlijeme mírně vodou, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 220°C.

  5. Přikryté pečeme cca 45 minut. Podle potřeby podléváme vodou.

  6. Po uplynuté době pekáč odkryjeme a maso z obou stran necháme opéct.

  7. Maso vyjmeme a udržujeme jej v teple.

  8. Do výpeku vymačkáme upečený česnek, podlijeme ještě vodou a provaříme. Vše rozmixujeme ponorným mixérem, vlijeme smetanu, dochutíme a opět provaříme.

  9. Nakonec vmícháme posekanou zelenou petrželku.

  10. Maso servírujeme buď obrané od kosti nebo pro ty, kteří rádi maso obírají od opečené kosti, servírujeme i s ní.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!