Pečeně na kari a bylinkách

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí čtvrtky
500 g vepřového boku bez kosti
2 cibule
8 stroužků česneku
2 lžičky kari koření
citronový pepř dle chuti
kouřová sůl dle chuti
čerstvé bylinky:
šalvěj
citronový tymián
rozmarýn - kolik každý chce

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nahrubo, česnek necháme celý. Maso omyjeme, osušíme.

  2. Do pekáče dáme cibuli, česnek a veškeré bylinky. Maso z obou stran osolíme, opepříme a posypeme kari kořením, vložíme do pekáče, podlijeme trochou vývaru a dáme péct.

  3. Pečeme asi 15 min na 250 °C, poté dáme troubu na 180°C a zvolna dopékáme. Během pečení poléváme výpekem. Přílohu zvolí každý dle své chuti, u nás byly šťouchané brambory s cibulkou a smaženou slaninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!