Pečeně na kari a bylinkách
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí čtvrtky
- 500 g vepřového boku bez kosti
- 2 cibule
- 8 stroužků česneku
- 2 lžičky kari koření
- citronový pepř dle chuti
- kouřová sůl dle chuti
- čerstvé bylinky:
- šalvěj
- citronový tymián
- rozmarýn - kolik každý chce
Postup Pečeně na kari a bylinkách
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nahrubo, česnek necháme celý. Maso omyjeme, osušíme.
Do pekáče dáme cibuli, česnek a veškeré bylinky. Maso z obou stran osolíme, opepříme a posypeme kari kořením, vložíme do pekáče, podlijeme trochou vývaru a dáme péct.
Pečeme asi 15 min na 250 °C, poté dáme troubu na 180°C a zvolna dopékáme. Během pečení poléváme výpekem. Přílohu zvolí každý dle své chuti, u nás byly šťouchané brambory s cibulkou a smaženou slaninou.