Jednoduchá roláda se šlehačkou ke kávě
Recepty, MoučníkySuroviny
- 150 g polohrubé mouky
- 150 g třtinového cukru
- 4- 5 vajec
- 1 a 1/2 PL holandského kakaa
- 450 ml šlehačky nebo šlehačky od dr. Oetkera
- moučkový cukr (nebo stevie) do šlehačky
- 1 balíček Smeta-fix od dr. Oetkera
Postup Jednoduchá roláda se šlehačkou ke kávě
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na cca 200 stupňů. Celá vejce ušleháme s cukrem (nemusíme šlehat sníh) do pěny. Přidáme kakao a opatrně vmícháme mouku. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem tak, aby nám vznikl pravidelný čtverec.
Pečeme zprudka na dobu cca 5-7 minut. Těsto nám tak pěkně vyběhne a je vláčné. Tuto roládku vyndáme z trouby, jakmile zrůžoví. Kdybychom ji pekli déle, těsto by se nám pak lámalo a nešlo by srolovat.
Teplý korpus i s pečícím papírem zarolujeme a ještě zabalíme do navlhčené utěrky a necháme pozvolna vychladnout. Šlehačku osladíme a vyšeháme dotuha.
Můžeme přidat i Smeta-fix od dr. Oetkera. Vychladlý korpus rozvineme a potřeme šlehačkou.
Opět roládu srolujeme a necháme ji vychladnout v lednici - nejlépe přes noc. Posypeme moučkovým cukrem a zdobíme podle sebe.