Ředkvičková polévka s celerem

Recepty, Polévky

Suroviny

2 svazky ředkviček i s lístky
1/4 celeru
1 lžíce másla
1 lžíce polohrubé mouky
sůl
pepř
1 kelímek zeleninového bujónu nebo zeleninový vývar
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Z ředkviček odstraníme zvadlé listy a ostatní dobře omyjeme. Asi tři ředkvičky si odložíme stranou na ozdobu a zbytek rozkrájíme na kousky. Ředkvičkové listy dáme do cedníku a spaříme vařící vodou. Ihned ochladíme studenou vodou, přebytečnou tekutinu trochu vymačkáme a lístky posekáme na menší kousky. Oloupaný celer také pokrájíme na malé kostičky.

  2. V hrnci rozehřejeme lžíci másla a vhodíme na něj rozkrájené ředkvičky a celer. Chvíli restujeme, potom zasypeme lžící mouky, osmahneme a zalijeme vodou nebo vývarem. Přidáme nasekané spařené lístky, bujón, osolíme, opepříme a necháme asi 15 minut vařit doměkka. Pak polévku rozmixujeme ponorným mixérem a můžeme vypnout. Do každé porce v talíři přidáme lžíci zakysané smetany. Odložené ředkvičky nakrájíme na tenké nudličky a polévku s nimi dozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!