Topinky tety Olinky 2

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

krajíce chleba
olej na smažení
300 g hlívy ústřičné
50 g másla
1 lžička oleje
1 šalotka
½ dl bílého vína
5 lžic smetany
1 žlutou kapii
1 hrst petrželky
1 stroužek česneku
bílý pepř
sůl
listy salátu little gem

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku nakrájíme na drobno, kapii na kostičky, petrželku posekáme, listy salátu opereme a osušíme, hlívu natrháme na 1-2 cm proužky.

  2. Na másle s lžičkou oleje osmažíme šalotku do sklovita, přidáme hlívu a chvíli restujeme. Přilijeme víno, osolíme, opepříme a dusíme, dokud se víno neodpaří a hlíva nezměkne. Nakonec přidáme smetanu, petrželku, kapii a ještě chvíli necháme provařit. Směs by neměla být tekoucí.

  3. Krajíce chleba osmažíme, necháme na papírovém ubrousku zbavit přebytečného oleje, potřeme česnekem, poklademe listy salátu a hlívovou směsí. Servírujeme zdobené nějakou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!