Bábovka Gin Tonic

Recepty, Moučníky

Suroviny

180 g změklého másla
200 g cukru
3 vejce
strouhaná kůra z 1 limetky
200 g hladké mouky
1 kypřící prášek do pečiva
špetka soli
30 ml limetkové šťávy
30 ml ginu
50 ml tonicu

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme s cukrem a postupně přidáme jedno vejce po druhém, vždy dobře vejce zapracujeme do máslové směsi a až pak přidáme další.

  2. Přidáme strouhanou limetkovou kůru a promícháme.

  3. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva a solí.

  4. Do skleničky nalijeme limetkovou šťávu, gin a tonic.

  5. Do máslové směsi nasypeme 1/3 mouky, lehce promíchneme, přilijeme polovinu tekuté směsi a promícháme. Přidáme 2/3 mouky, promícháme, přilijeme druhou polovinu tekuté směsi, promícháme. Nakonec zamícháme zbytek mouky.

  6. Těsto přemístíme do předem vymazané a vysypané bábovkové formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180ºC asi 30-40 minut. Propečení kontrolujeme špejlí.

  7. Po upečení necháme 10 minut stát a pak bábovku vyklopíme z formy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!