Zelný salát s fazolemi
Recepty, SalátySuroviny
- 1/4 hlávky menšího bílého zelí
- 2 lahůdkové cibule
- konzerva červených velkých fazolí
- sůl
- 100 g tatarské omáčky (sáček)
- plocholistá petržel
Postup Zelný salát s fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Zelí nakrouháme na jemno, posolíme, důkladně promačkáme a necháme odležet, aby změklo.
Po půl hodině ochutnáme, zda jsme to nepřehnali se solí, v tom případě propláchneme. Stejně tak propláchneme studenou vodou i konzervované fazole, necháme důkladně okapat a smícháme se zelím spolu s nakrájenou cibulkou.
Promícháme s tatarkou (lze i s majonézou nebo ochucenou zakysanou smetanou) a posekanou petrželí. Když přidáte na hniličko uvařené nebo pošírované vejce, máte docela dobrou lehkou večeři.