Zelný salát s fazolemi

Recepty, Saláty

Suroviny

1/4 hlávky menšího bílého zelí
2 lahůdkové cibule
konzerva červených velkých fazolí
sůl
100 g tatarské omáčky (sáček)
plocholistá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nakrouháme na jemno, posolíme, důkladně promačkáme a necháme odležet, aby změklo.

  2. Po půl hodině ochutnáme, zda jsme to nepřehnali se solí, v tom případě propláchneme. Stejně tak propláchneme studenou vodou i konzervované fazole, necháme důkladně okapat a smícháme se zelím spolu s nakrájenou cibulkou.

  3. Promícháme s tatarkou (lze i s majonézou nebo ochucenou zakysanou smetanou) a posekanou petrželí. Když přidáte na hniličko uvařené nebo pošírované vejce, máte docela dobrou lehkou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!