Rybí špízy
Recepty, RybySuroviny
- 6-8 kusů filet tresky (pstruh, candát a pod.)
- čerstvé bylinky
- drobné žampiony
- 1 malá cuketa
- sůl
- bílý pepř
- máslo
- olej
- citronová šťáva
Postup Rybí špízy
Postup přípravy receptu
-
Filety ryb, pokud hodně jsou široké, rozřízneme podélně na polovinu.
Osolíme, opepříme, můžeme posypat čerstvými bylinkami - listová petrželka, tymián a pod.
Zatočíme do roládky a napichujeme na špízové jehly střídavě s kolečkem cukety a kloboučkem žampionu.
Opékáme na grilovací nebo obyčejné pánvi na oleji ze všech stran.
Hotové špízy pokapeme rozpuštěným máslem a citronovou šťávou.
Podávala jsem s bramborami šťouchanými s osmahnutou jarní cibulkou.