Pečené křepelky s jablky

Recepty, Jiné maso

Suroviny

křepelky
4 jablka
máslo
hladká mouka
4 PL smetany
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné křepelky omyjeme, osušíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme ze všech stran na rozehřátém másle.

  2. Křepelky vyjmeme, na másle opečeme plátky oloupaných a jádřinců zbavených jablek a urovnáme na pekáč, vymazaný máslem.

  3. Na jablka položíme křepelky, přidáme smetanu, poklademe vločkami másla, přikryjeme poklicí a pečeme asi půl hodiny.

  4. Pak poklici odstraníme a pečeme odkryté ještě půl hodiny. Průběhu celého pečení křepelky poléváme vypečenou šťávou. Pečené křepelky podáváme s dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!