Čokoládový korpus na dort i moučníky
Recepty, DortySuroviny
- 120 g másla
- 100 g kvalitní čokolády na vaření
- 4 lžíce kakaa holandského typu
- 125 ml mléka
- 3 vejce
- 150 g cukru
- 300 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
Postup Čokoládový korpus na dort i moučníky
Postup přípravy receptu
-
Rozpustíme máslo s čokoládou v mikrovlnné troubě, přimícháme kakao a dobře promícháme.
U přípravy těsta jsou dvě možnosti. Varianta A) je rychlejší a méně pracná u varianty B) je korpus o něco nadýchanější. A) V míse vyšleháme metličkou mléko s vejci a přidáme rozpuštěnou čokoládu. Poté přidáme cukr, prosátou mouku a prášek do pečiva. Mícháme, dokud není těsto hladké bez hrudek. B) Oddělíme žloutky od bílků. V míse vyšleháme metličkou mléko s žloutky a přidáme rozpuštěnou čokoládu. Poté přidáme cukr, prosátou mouku a prášek do pečiva. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Mícháme, dokud není těsto hladké bez hrudek.
Na dno dortové formy dávám pečícípapír, stěny formy není třeba vymazávat. Pečeme v předehřáté troubě na 160-180 stupňů. Asi 30 minutách zkontrolujeme špejlí, pokud se těsto nelepí na špejli, můžeme vyndat a nechat vychladnout na mřížce.