Pečené koblížky

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g hladké mouky
250 ml mléka
sůl
kvasnice
1 žloutek
40 g cukru
50 g másla
marmeláda na potření máslo a rum

Postup přípravy receptu

  1. Těsto můžeme buď vymísit ručně a nechat vykynout, nebo můžete požít stejně jako já pekárnu.

  2. Při ručním mícháni si do šálku dáme část teplého mléka, droždí, trochu cukru a asi lžíci mouky, promícháme a necháme vytvořit kvásek.

  3. Do mísi si dáme všechny ostatní ingredience (máslo necháme rozpustit a poté přilejeme). Přidáme vzniklý kvásek, vymísíme hladké těsto a necháme vykynout cca hodinu.

  4. Vyválíme si dva pláty.

  5. Na jeden jemně naznačíme kolečka (skleničkou, nebo čím budeme vykrajovat) do středů dáme marmeládu a přiklopíme druhým plátem těsta.

  6. Vykrajujeme tak, aby kopečky marmelády byly uprostřed.

  7. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi na 180° do zlatova. Hned po upečení potíráme rozpuštěným máslem s rumem. Po vychladnutí pocukrujeme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!