Pečené koblížky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- sůl
- kvasnice
- 1 žloutek
- 40 g cukru
- 50 g másla
- marmeláda na potření máslo a rum
Postup Pečené koblížky
Postup přípravy receptu
-
Těsto můžeme buď vymísit ručně a nechat vykynout, nebo můžete požít stejně jako já pekárnu.
Při ručním mícháni si do šálku dáme část teplého mléka, droždí, trochu cukru a asi lžíci mouky, promícháme a necháme vytvořit kvásek.
Do mísi si dáme všechny ostatní ingredience (máslo necháme rozpustit a poté přilejeme). Přidáme vzniklý kvásek, vymísíme hladké těsto a necháme vykynout cca hodinu.
Vyválíme si dva pláty.
Na jeden jemně naznačíme kolečka (skleničkou, nebo čím budeme vykrajovat) do středů dáme marmeládu a přiklopíme druhým plátem těsta.
Vykrajujeme tak, aby kopečky marmelády byly uprostřed.
Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi na 180° do zlatova. Hned po upečení potíráme rozpuštěným máslem s rumem. Po vychladnutí pocukrujeme a můžeme podávat.