Bucatini all´amatriciana

Recepty, Těstoviny

Suroviny

■1/2 velmi malé cibule (nebo šalotky)
■extrapanenský olivový olej
■250 g (guanciale)vepřová líčka pokud nemáte tak se dá nahradit pancettou (neboli slaninou)
■3-4 čerstvá rajčata (nebo loupaná rajčata v plechovce, nejlépe San Marzano)
■1 chilli paprička
■ovčí sýr Pecorino Romano (nebo jiný druh Pecorina)
■suché bílé víno (asi 3/4 skleničky
těstoviny Rigatolli

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvá rajčata dáme vařit na cca 40 sekund do vroucí vody, následně z nich sloupneme šlupku, odstraníme stopku a semínka (někdo má rád i se semínky).

  2. Cibuli nakrájíme na velmi drobno a dáme ji smažit do pánve, kam nalijeme větší množství olivového oleje. Až se trošku zasmaží přidáme pancettu. Pancettu chvíli posmažíme a potom ji zalijeme vínem, přidáme špetku soli.

  3. Mezitím si nastrouháme na drobno sýr Pecorino a nakrájíme rajčata na drobno. Potom přidáme do pánve naše rajčata a chilli papričku, kterou nakrájíme na drobno a trochu pepře. Přikryjeme pokličkou a necháme vařit na velmi malém ohni cca 10 min.

  4. Dáme vařit osolenou vodu na těstoviny (typ Bucatini – doporučuji značku Mamma Lucia, Riscossa, Panzani nebo Barilla). Uvaříme těstoviny ve vroucí vodě a až jsou hotové tak je zcedíme a smícháme s omáčkou v pánvi. Do směsi nasypeme ještě sýr a všechno pořádně promícháme. Těstoviny podáváme posypané Pecorinem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!