Hovězí ragú s bucatini
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 600 g hovězího krku
- půl celeru
- 2 mrkve
- cibule
- sádlo
- 200 ml červeného vína
- plechovka krájených rajčat
- stroužek česneku
- hovězí vývar
- bazalka
- sůl
- mletý pepř
- strouhaný Gran Moravia
Postup Hovězí ragú s bucatini
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a celer postrouháme - vše osmažíme na sádle. Přidáme kostky masa, znovu osmažíme, přilijeme víno a vše provaříme i s ním, aby se odpařil alkohol.
Přidáme rajčata, krájený česnek, sůl a pepř a pod pokličkou pomalu dusíme do změknutí masa. Pokud je třeba, podlejeme hovězím vývarem. Do měkkého natrháme bazalku, podle chuti dosolíme a už jen prohřejeme.
Podáváme s těstovinami, které jsme uvařili v dostatečně velkém množství hodně osolené vody - u nás byly bucatini.