Pečené brambory s oranžovou dýní a bylinkami

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

asi 1 kg oranžové dýně(pôvodný recept uvádza hokkaido)
1 kg brambor
2 lžičky majoránky
2 lžičky oregána
1 lžička provensálského koření
čerstvá bazalka
sůl
kmín
1/2 hrnku oleje

Postup přípravy receptu

  1. Dyňu a zemiaky narežeme na malé kocky. Spolu premiešame.

  2. Pridáme soľ, nasekanú bazalku a ostatné bylinky, olej, 1 dl vody, osolíme, a dáme do rúry zakryté piecť.

  3. Pečieme asi 50 minút, potom odkryjeme a dopečieme.

  4. Podávame s kyslým mliekom, alebo acidofilným mliekom ši kefírom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!