Pečené brambory s oranžovou dýní a bylinkami
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- asi 1 kg oranžové dýně(pôvodný recept uvádza hokkaido)
- 1 kg brambor
- 2 lžičky majoránky
- 2 lžičky oregána
- 1 lžička provensálského koření
- čerstvá bazalka
- sůl
- kmín
- 1/2 hrnku oleje
Postup Pečené brambory s oranžovou dýní a bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Dyňu a zemiaky narežeme na malé kocky. Spolu premiešame.
Pridáme soľ, nasekanú bazalku a ostatné bylinky, olej, 1 dl vody, osolíme, a dáme do rúry zakryté piecť.
Pečieme asi 50 minút, potom odkryjeme a dopečieme.
Podávame s kyslým mliekom, alebo acidofilným mliekom ši kefírom.