Lehký dortík

Recepty, Dorty

Suroviny

Těsto:
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku oleje
1/2 prášku do pečiva
2 vejce
kakao
Krém:
1 pomazánkové máslo
2 zakysané smetany
smetana na šlehání
moučkový cukr
rum nebo pár kapek rumové tresti

Postup přípravy receptu

  1. Vše, krom kakaa smícháme, část oddělíme a přimícháme kakao. Spodek dortové fotry vyložíme pečícím papírem a začneme dávat těsto. Na střed začneme střídavě dávat lžící těsta a vždy 3 lžíce světlého, 2 lžíce tmavého, až do vypotřebování všeho těsta. Pečeme cca 20-30 minut na 160°C.

  2. Po vychladnutí na korpus dáme krém (pomazánkové máslo vyšleháme s cukrem dle chuti, přidáme zakysané smetany a smetanu na šlehání, můžeme přidat trošku rumu nebo rumové tresti).

  3. Povrch posypeme strouhanou margotkou a dáme do lednice, nejlépe přes noc vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!