Lehký dortík
Recepty, DortySuroviny
- Těsto:
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/2 hrnku cukru
- 1/2 hrnku mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 vejce
- kakao
- Krém:
- 1 pomazánkové máslo
- 2 zakysané smetany
- smetana na šlehání
- moučkový cukr
- rum nebo pár kapek rumové tresti
Postup Lehký dortík
Postup přípravy receptu
-
Vše, krom kakaa smícháme, část oddělíme a přimícháme kakao. Spodek dortové fotry vyložíme pečícím papírem a začneme dávat těsto. Na střed začneme střídavě dávat lžící těsta a vždy 3 lžíce světlého, 2 lžíce tmavého, až do vypotřebování všeho těsta. Pečeme cca 20-30 minut na 160°C.
Po vychladnutí na korpus dáme krém (pomazánkové máslo vyšleháme s cukrem dle chuti, přidáme zakysané smetany a smetanu na šlehání, můžeme přidat trošku rumu nebo rumové tresti).
Povrch posypeme strouhanou margotkou a dáme do lednice, nejlépe přes noc vychladit.