Zapečená polenta s mozzarellou a rajčaty

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

200 g polenty
200 ml smetany 30%
600 ml vývaru
1 cibule
1 stroužek česneku
2 rajčata
mozzarella
parmezán
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve jsem orestovala cibulku s česnekem na kapce olivového oleje a přidala smetanu. Tu jsem trochu zredukovala do zhoustnutí a zalila vývarem.

  2. Směs jsem osolila a přidala polentu, kterou jsem v tekutině důkladně rozmíchala. Stačí ji cca dvě minutky povařit, aby se vsákla všechna voda a vznikla kompaktní směs.

  3. Vše jsem přendala do pekáčku, zasypala trochou parmezánu a navrch pokladla nakrájená rajčata s mozzarellou a bazalkou. Peče se cca 15 minut na 180 stupňů, ke konci jsem zapnula gril, aby polenta na povrchu hezky zezlátla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!