Zapečená polenta s mozzarellou a rajčaty
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 200 g polenty
- 200 ml smetany 30%
- 600 ml vývaru
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 rajčata
- mozzarella
- parmezán
- bazalka
Postup Zapečená polenta s mozzarellou a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Nejprve jsem orestovala cibulku s česnekem na kapce olivového oleje a přidala smetanu. Tu jsem trochu zredukovala do zhoustnutí a zalila vývarem.
Směs jsem osolila a přidala polentu, kterou jsem v tekutině důkladně rozmíchala. Stačí ji cca dvě minutky povařit, aby se vsákla všechna voda a vznikla kompaktní směs.
Vše jsem přendala do pekáčku, zasypala trochou parmezánu a navrch pokladla nakrájená rajčata s mozzarellou a bazalkou. Peče se cca 15 minut na 180 stupňů, ke konci jsem zapnula gril, aby polenta na povrchu hezky zezlátla.