Kynuté bramborové langoše
Recepty, OstatníSuroviny
- 2 brambory (nastrouhané, syrové)
- 150 g hladké mouky
- 150 g polohrubé mouky (může být pouze hladká)
- 1/2 hrnku mléka (vlažného)
- 1/4 kostičky droždí
- 1/2 lžičky soli
- špetka cukru (do kvásku)
- olej (na smažení)
Postup Kynuté bramborové langoše
Postup přípravy receptu
-
Do mísy prosejeme mouku a přidáme 2 nastrouhané syrové brambory. Z mléka, droždí a špetky cukru uděláme kvásek, který po vykynutí vlijeme do mouky a vypracujeme tužší těsto. Pokud je těsto řídké, přidáme mouku, pokud husté, přilijeme teplé mléko, nebo vodu.
Vypracované těsto můžeme postavit na hrnec s teplou vodou, aby rychleji vykynulo.
Z těsta na hodně pomoučněné desce tvoříme placičky (těsto se dost lepí), které smažíme na větším množství oleje.
Hotové langoše můžeme potřít česnekem smíchaným v olivovém oleji, kečupem, tatarkou, čímkoliv co máme rádi.