Kynuté bramborové langoše

Recepty, Ostatní

Suroviny

2 brambory (nastrouhané, syrové)
150 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky (může být pouze hladká)
1/2 hrnku mléka (vlažného)
1/4 kostičky droždí
1/2 lžičky soli
špetka cukru (do kvásku)
olej (na smažení)

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku a přidáme 2 nastrouhané syrové brambory. Z mléka, droždí a špetky cukru uděláme kvásek, který po vykynutí vlijeme do mouky a vypracujeme tužší těsto. Pokud je těsto řídké, přidáme mouku, pokud husté, přilijeme teplé mléko, nebo vodu.

  2. Vypracované těsto můžeme postavit na hrnec s teplou vodou, aby rychleji vykynulo.

  3. Z těsta na hodně pomoučněné desce tvoříme placičky (těsto se dost lepí), které smažíme na větším množství oleje.

  4. Hotové langoše můžeme potřít česnekem smíchaným v olivovém oleji, kečupem, tatarkou, čímkoliv co máme rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!