Pečená vepřová žebra a ocásky se zelím, červenou řepou a křenem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1000 g vepřových žeber
- 1000 g vepřových ocásků
- 4 cibule
- hořčice
- 6 stroužků česneku
- vývar z kostí na podlití (nebo voda)
- mleté nové koření
- mletý bobkový list
- celý kmín
- mletý černý pepř
- půl lžíce strouhaného křenu
Postup Pečená vepřová žebra a ocásky se zelím, červenou řepou a křenem
Postup přípravy receptu
-
Žebra a vepřový ocásek naskládáme do pekáčku a vše potřeme hořčicí. Přidáme pokrájené cibule a utřený česnek. Posypeme sypkým kořením, mletým černým pepřem a celým kmínem.
Podlijeme vývarem nebo vodou. Přiklopíme druhým pekáčkem a v rozehřáté troubě pečeme na 180°C cca 40 minut.
Po odstranění horního pekáčku dopékáme ještě 20 minut a podléváme výpekem.
Mezitím připravíme zelí. Ke kysanému zelí přidáme nahrubo nastrouhanou syrovou oloupanou červenou řepu. Podusíme vše doměkka. Nakonec přidáme půl lžíce strouhaného křenu, zamícháme a podle chuti osolíme nebo opepříme. Podáváme s houskovým knedlíkem.