Pečená vepřová žebra a ocásky se zelím, červenou řepou a křenem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1000 g vepřových žeber
1000 g vepřových ocásků
4 cibule
hořčice
6 stroužků česneku
vývar z kostí na podlití (nebo voda)
mleté nové koření
mletý bobkový list
celý kmín
mletý černý pepř
půl lžíce strouhaného křenu

Postup přípravy receptu

  1. Žebra a vepřový ocásek naskládáme do pekáčku a vše potřeme hořčicí. Přidáme pokrájené cibule a utřený česnek. Posypeme sypkým kořením, mletým černým pepřem a celým kmínem.

  2. Podlijeme vývarem nebo vodou. Přiklopíme druhým pekáčkem a v rozehřáté troubě pečeme na 180°C cca 40 minut.

  3. Po odstranění horního pekáčku dopékáme ještě 20 minut a podléváme výpekem.

  4. Mezitím připravíme zelí. Ke kysanému zelí přidáme nahrubo nastrouhanou syrovou oloupanou červenou řepu. Podusíme vše doměkka. Nakonec přidáme půl lžíce strouhaného křenu, zamícháme a podle chuti osolíme nebo opepříme. Podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!