Jehněčí hřbet na fazolkách
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 kg jehněčí hřbet
- 2 cibule
- 1 palice česneku
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček jalovce
- 500 g fazolových lusků
- 100 g uzené slaniny
- sůl
- Pasta:
- 1 lžíce kremžské hořčice
- 1 lžíce oleje
- sůl
- pepř
Postup Jehněčí hřbet na fazolkách
Postup přípravy receptu
-
Prísady na pastu dobre premiešame a potrieme ňou jahňací chrbát. Uložíme do pekáča a obložíme kolieskami cibule a na polovicu rozdelenou hlávkou cesnaku (so šupkou). Pridáme bobkový list, nové korenie, borievky, podlejeme vodou a zakryté dusíme v rúre 40 minút. Potom chrbát otočíme, opäť podlejeme vriacou vodou a zakryté pečieme ďalších 40 minút.
Medzitým rozškvaríme na kocky narezanú slaninu a na nej opekáme narezanú fazuľku asi 10 minút (možno troška podliať vodou). Podľa potreby dosolíme.
Upečený chrbát odkryjeme, cesnak vytlačíme zo šupky do výpeku, rozložíme dookola pripravenú fazuľku a odkryté pečieme ešte 15 minút (ak treba, podlejeme vriacou vodou tak, aby bol dostatok šťavy). Podávame s knedlíkmi z kukuričnej polenty.