Panenka plněná sušenou švestkou s nivovou omáčkou, salát s dresingem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Panenka s omáčkou:
vepřová panenka
sušené švestky
drcený pepř
sůl
olivový olej
tymián
smetana ke šlehání
niva
Salát:
směs listových salátů
1 lžíce medu
1 lžíce hořčice
1 lžíce oleje
rajčata
tofu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Panenku nařežeme na stejně velké špalíčky, do každého špalíčku uděláme nožem kapsu, kterou naplníme sušenými švestkami. Špalíčky osolíme, opepříme a zprudka opečeme na olivovém oleji z obou stran. Přendáme do pekáčku a necháme cca 10 -15 minut dojít v horké troubě.

  2. Po vytažení z trouby nalijeme výpek z panenky do pánve. Výpek zalijeme smetanou, přidáme na kusy pokrájenou nivu a při nižší teplotě ji necháme rozpustit. Omáčku dle chuti dosolíme, dopepříme a ochutíme tymiánem.

  3. Směs listových salátů dáme do mísy, přidáme pokrájená rajčata a tofu. Promícháme zálivkou připravenou z medu, oleje a hořčice, dochucenou solí a pepřem.

  4. Panenku podáváme např. s americkými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!