Panenka plněná sušenou švestkou s nivovou omáčkou, salát s dresingem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Panenka s omáčkou:
- vepřová panenka
- sušené švestky
- drcený pepř
- sůl
- olivový olej
- tymián
- smetana ke šlehání
- niva
- Salát:
- směs listových salátů
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce oleje
- rajčata
- tofu
- sůl
- pepř
Postup Panenka plněná sušenou švestkou s nivovou omáčkou, salát s dresingem
Postup přípravy receptu
-
Panenku nařežeme na stejně velké špalíčky, do každého špalíčku uděláme nožem kapsu, kterou naplníme sušenými švestkami. Špalíčky osolíme, opepříme a zprudka opečeme na olivovém oleji z obou stran. Přendáme do pekáčku a necháme cca 10 -15 minut dojít v horké troubě.
Po vytažení z trouby nalijeme výpek z panenky do pánve. Výpek zalijeme smetanou, přidáme na kusy pokrájenou nivu a při nižší teplotě ji necháme rozpustit. Omáčku dle chuti dosolíme, dopepříme a ochutíme tymiánem.
Směs listových salátů dáme do mísy, přidáme pokrájená rajčata a tofu. Promícháme zálivkou připravenou z medu, oleje a hořčice, dochucenou solí a pepřem.
Panenku podáváme např. s americkými brambory.