Barevné ovocné řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g másla
- 300 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 6 žloutků
- 6 bílků
- 3 lžíce mléka
- 400 g hladké mouky
- 1 kypřící prášek
- Obloha:
- 2 jahodové pudinky
- cukr (10 lžic)
- ovoce - kompot
- 250 ml rybízového džusu
- 600 ml mléka
- tmavá čokoláda
- bílá čokoláda
- tuk
Postup Barevné ovocné řezy
Postup přípravy receptu
-
Máslo, oba cukry, žloutky a mléko vyšleháme do pěny.
Postupně přidáváme sníh z bílků a mouku s kypř. práškem.
Upečeme na 160°.
Na potření: z džusu, mléka a cukru uvaříme pudink, kterým potřeme upečený korpus, naskládáme okapané ovoce, polejeme střídavě tmavou a bílou čokololádou rozpuštěnou v 100% tuku.