Pečená rajčatová polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 500 g rajčat
- 15 g česneku (3 stroužky)
- 50 g cibule
- 40 ml oleje olivového (4 pl)
- 1 kostka bujónu zeleninového
- sůl
- pepř
- cukr
- čerstvá bazalka
- citronová šťáva
Postup Pečená rajčatová polévka
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejte na 220°C.
Rajčata omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a vložíme do mísy.
Stroužky česneku a cibuli oloupeme, nakrájíme a přidáme k rajčatům.
Vše přemístíme na plech s pečícím papírem.
Zakápneme (nebo spíš zalijeme) olivovým olejem.
Osolíme a opepříme.
Vložíme do trouby a pečeme asi 30 - 35 minut (po cca 25 radši zkontrolujeme, zda se něco nepřipaluje).
Opečenou zeleninu přendáme do hrnce, přilijeme 500 ml vody a 1 kostku zeleninového vývaru
Přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme asi 10 minut
Poté přidáme bazalku a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka.
Podle sladkosti a druhu rajčat přidáme cukr a citronovou šťávu (můžete začít jednou lžící), dochutíme solí, pepřem, příp. dalším cukrem.
Polévku ozdobíme lístkem bazalky a podáváme s česnekovým chlebem