Segedínský guláš mého muže
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 750 g vepřové kýty bez kosti (nakrájené na drobné kousky)
- 750 g cibule
- 1 000 g kysaného zelí
- 4 bujony
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce másla
- 1 balíček sladké papriky (Kotányi paprika lahůdková mletá)
- hrst sušených hub
- 4 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 4 sušené chilli papričky (dáme v celku)
- půl lžičky mletého kmínu
- smetana na vaření
- trochu mléka
- 2 lžíce hladké mouky
Postup Segedínský guláš mého muže
Postup přípravy receptu
-
Maso i cibuli nakrájíme na jemno. Do rozpáleného hrnce dám rozpustit sádlo a máslo. Přidám cibuli a maso. Cibulku nechám zesklovatět a maso lehce zatáhnout. Zasypu červenou paprikou.
Chvíli nechám a přidám zelí. Celé to zaliju vroucí vodou (cca 1,5l) a nechám dusit.
Postupně přidám bujony, koření a předmáčené houby.
Zhruba po půl hodině pozvolného vaření vmíchám smetanu smíchanou s trochou mléka a hladkou moukou. Nechám pomalinku vařit dalších 20 minut.