Segedínský guláš mého muže

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

750 g vepřové kýty bez kosti (nakrájené na drobné kousky)
750 g cibule
1 000 g kysaného zelí
4 bujony
2 lžíce sádla
2 lžíce másla
1 balíček sladké papriky (Kotányi paprika lahůdková mletá)
hrst sušených hub
4 bobkové listy
5 kuliček nového koření
4 sušené chilli papričky (dáme v celku)
půl lžičky mletého kmínu
smetana na vaření
trochu mléka
2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Maso i cibuli nakrájíme na jemno. Do rozpáleného hrnce dám rozpustit sádlo a máslo. Přidám cibuli a maso. Cibulku nechám zesklovatět a maso lehce zatáhnout. Zasypu červenou paprikou.

  2. Chvíli nechám a přidám zelí. Celé to zaliju vroucí vodou (cca 1,5l) a nechám dusit.

  3. Postupně přidám bujony, koření a předmáčené houby.

  4. Zhruba po půl hodině pozvolného vaření vmíchám smetanu smíchanou s trochou mléka a hladkou moukou. Nechám pomalinku vařit dalších 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!