Pečená plněná kotleta
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 kotlety s kostí
- 185 g krájené žampióny (malá konzerva)
- hrst sušených hub (namočené)
- 1 vejce
- 100 g anglické slaniny
- 1 Hermelín
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 1 plátek toustového chleba
- 4 cibule (1 do náplně zbytek na pečení)
- 200 ml světlého piva
- 2 KL koření Gril žebírka od Kotányi
- olivový olej
Postup Pečená plněná kotleta
Postup přípravy receptu
-
Do kotlet opatrně nařízneme kapsu a opět opatrně naklepeme.
Slaninu a Hermelín nakrájíme na kostičky, dáme do misky.
Přidáme najemno nakrájenou cibuli, slité žampióny, vejce, osolíme, opepříme. Náplň promícháme, je-li řídká, přidáme nakrájený toustový chleba.
Kotlety naplníme náplní sepneme páratkem, nebo špejlí.
Maso zprudka opečeme na rozehřátém oleji.
Opečené maso přendáme do zapékací mísy a posypeme kořením žebírka. Maso udržujeme v teple.
Na výpeku z masa orestujeme cibuli přidáme namočené houby a chvilku necháme dusit.
Cibuli a houby přidáme k masu, podlijeme pivem a pečeme přiklopené ve vyhřáté troubě na 200°C zhruba hodinu.
Na dopečení mísu odkryjeme a pečeme ještě asi 15 min. Doba pečení záleží na troubě.