Pečená plněná kotleta

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 kotlety s kostí
185 g krájené žampióny (malá konzerva)
hrst sušených hub (namočené)
1 vejce
100 g anglické slaniny
1 Hermelín
sůl
čerstvě mletý pepř
1 plátek toustového chleba
4 cibule (1 do náplně zbytek na pečení)
200 ml světlého piva
2 KL koření Gril žebírka od Kotányi
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Do kotlet opatrně nařízneme kapsu a opět opatrně naklepeme.

  2. Slaninu a Hermelín nakrájíme na kostičky, dáme do misky.

  3. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, slité žampióny, vejce, osolíme, opepříme. Náplň promícháme, je-li řídká, přidáme nakrájený toustový chleba.

  4. Kotlety naplníme náplní sepneme páratkem, nebo špejlí.

  5. Maso zprudka opečeme na rozehřátém oleji.

  6. Opečené maso přendáme do zapékací mísy a posypeme kořením žebírka. Maso udržujeme v teple.

  7. Na výpeku z masa orestujeme cibuli přidáme namočené houby a chvilku necháme dusit.

  8. Cibuli a houby přidáme k masu, podlijeme pivem a pečeme přiklopené ve vyhřáté troubě na 200°C zhruba hodinu.

  9. Na dopečení mísu odkryjeme a pečeme ještě asi 15 min. Doba pečení záleží na troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!