Pečená ovesná kaše
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 banány
- rybíz nebo jakékoliv jiné ovoce
- hrnek ovesných vloček
- špetka soli
- třtinový cukr nebo med
- 0,5 sáčku prášku do pečiva
- 2 lžičky skořice
- hrnek mléka
- vajíčko
- oříšky
Postup Pečená ovesná kaše
Postup přípravy receptu
-
Dno pekáčku vysteleme na kolečka nakrájeným banánem a zasypeme rybízem. Osladíme cca 2 lžícemi cukru a dáme péct na 15 minut při 200°C.
Mezitím si v jedné míse smícháme všechny sypké ingredience-vločky, prášek do pečiva, špetku soli a skořici.
V druhé promícháme mléko s vajíčkem a třemi lžícemi cukru. Směsi promícháme dohromady a nalijeme na ovocný korpus, který se nám mezitím upekl.
Můžeme ještě ozdobit zbylým ovocem nebo kousky oříšků.
Vrátíme do trouby, kterou zmírníme na 170°C a pečeme ještě zhruba 30 minut, dokud se povrch nezpevní a nezezlátne.