Pečená ovesná kaše

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 banány
rybíz nebo jakékoliv jiné ovoce
hrnek ovesných vloček
špetka soli
třtinový cukr nebo med
0,5 sáčku prášku do pečiva
2 lžičky skořice
hrnek mléka
vajíčko
oříšky

Postup přípravy receptu

  1. Dno pekáčku vysteleme na kolečka nakrájeným banánem a zasypeme rybízem. Osladíme cca 2 lžícemi cukru a dáme péct na 15 minut při 200°C.

  2. Mezitím si v jedné míse smícháme všechny sypké ingredience-vločky, prášek do pečiva, špetku soli a skořici.

  3. V druhé promícháme mléko s vajíčkem a třemi lžícemi cukru. Směsi promícháme dohromady a nalijeme na ovocný korpus, který se nám mezitím upekl.

  4. Můžeme ještě ozdobit zbylým ovocem nebo kousky oříšků.

  5. Vrátíme do trouby, kterou zmírníme na 170°C a pečeme ještě zhruba 30 minut, dokud se povrch nezpevní a nezezlátne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!