Pikantní lečo s volským okem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 lžíce olivového oleje
1 čerstvá paprika (od každé barvy kousek)
1 cibule
1 červená feferonka
200 g cherry rajčátek
1 lžička krupicového cukru
sůl
pepřové koření Kotanyi
1 vejce
hrst plocholisté petrželové natě a čerstvé bazalky

Postup přípravy receptu

  1. V těžké pánvi rozehřejeme olej, vmícháme cibuli překrájenou na půlkolečka.

  2. Feferonku zbavíme semen, nakrájíme na kolečka. Papriku nakrájíme na proužky.

  3. Až cibule zesklovatí, vhodíme do pánve papriku i feferonku. Za občasného míchání necháme změknout.

  4. Rajčátka překrájíme napůl nebo na čtvrtiny (podle velikosti rajčat) a vhodíme do pánve. Přidáme cukr, sůl a pepřové koření podle chuti. Až rajčata pustí šťávu, ještě chvilku mícháme a necháme zredukovat tekutinu.

  5. Vařečkou uděláme v pánvi místo tím, že zeleninu nahrneme k bokům pánve a do vzniklého prostoru uvrhneme vejce. Pánev přiklopíme poklicí a necháme ztuhnout bílek. Oko osolíme a posypeme pepřovým kořením. Hustě posypeme nahrubo nakrájenou natí a bazalkou.

  6. Podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!